Høje-Taastrup C melder alt udsolgt

Der er fuld fart på byggeriet i området mellem Høje-Taastrup Station og City 2. Det nye byudviklingsområde Høje-Taastrup C tager form, og boligerne skyder op af jorden. Til foråret flytter de første beboere ind.

Byudviklingsprojektet Høje-Taastrup C har været i støbeskeen i mange år. Grundideen var at ”rulle en rød løber” ud mellem stationen og City 2. For byen i har årtier haft to indbyggede udfordringer.

For det første var City 2 anlagt på bilisternes præmisser. Det var ikke naturligt at bevæge sig til fods fra stationen, for de brede boulevarder gennemskar byen, og udgjorde derfor barrierer i byen. For det andet var den gule by omkring stationen for monofunktionel. Der var mange arbejdspladser, men kun få boliger, og derfor var byen død efter almindelig arbejdstid.

Høje-Taastrup C løser disse udfordringer. Boulevarderne er nu blevet til almindelige veje. Den snart færdige park binder station og indkøbscenter smukt sammen. Og de mange boliger giver liv. Endelig vil verdens længste skaterbane få familier fra hele Sjælland til at besøge området – og mon ikke at det vil skabe et stærkere grundlag for forretningslivet i City 2.

Og ligesom i NærHeden har investorerne vist stor interesse. På få år er alle boligbyggefelter blevet revet væk og der er byggekraner over det hele. Det kan virke voldsomt. Til gengæld bliver byggeriet hurtigere overstået og vi får glæde af en by fyldt med liv og aktivitet.